Formulari de cerca

Oficina Comarcal d’Agricultura, Pesca i Alimentació

Què és l'OCAPA?

L'Oficina Comarcal de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació té com a objectiu acostar l'administració a l'agricultor i ramader. Per la seua proximitat, este tipus d'oficina pot proporcionar una millor informació i facilitar les gestions necessàries per a accedir als servicis i ajudes dirigides a estos col·lectius.

En la dècada dels anys seixanta ja existia a Carlet una oficina d'extensió agrària. En esta època es realitzava bàsicament una labor tècnica. A principis dels anys noranta, quan començaren a crear-se les oficines comarcals, Carlet depenia de l'OCAPA d'Alzira, encara que mantenia la seua autonomia com a unitat territorial. L'OCAPA de Carlet naix en l'any 1998 i és ubicada a la Casa del Llaurador.

En 2004 es va traslladar a un nou immoble, construït per la Conselleria i que va ser inaugurat el dia 8 de setembre pel president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, acompanyat pel conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Juan Cotino, i el d'Infraestructures i Transports, José Ramón García Antón.

Esta oficina presta els servicis agrícoles i ramaders a les localitats de l'Alcúdia, Alfarp, Alginet, Benimodo, Carlet, Catadau, Llombai, Montroy i Real de Montroi.

 

Funcions

L'OCAPA desplega diverses funcions clarament establides:

  • Informar els ciutadans sobre els servicis que la Conselleria realitza, així com la seua localització.
  • Divulgar i, si és procedent, promoure entre agricultors i ramaders les actuacions que la Conselleria desplega en el sector agrari i alimentari.
  • Prestar assistència i assessorament tècnic als agricultors en els problemes de les seues explotacions i en les ajudes disponibles.
  • Iniciar la tramitació d'expedients d'ajudes.
  • Elaborar informes, dades estadístiques i estudis requerits per la Conselleria.
  • Realitzar activitats d'inspecció pecuària.
  • El registre i la recepció d'escrits i comunicacions.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es