Formulari de cerca

Església de l’Assumpció de Nostra Senyora

Esta església parroquial està situada a la plaça del Convent i de la Vila. Antigament este edifici era el Convent de Dominics, construït a finals del segle XVII. Durant la dècada dels anys quaranta del segle XX, s'instaurà ací l'església arxiprestal de l'Assumpció, pel fet que l'antiga església havia sigut arrasada durant la Guerra Civil. 

La façana està dividida en dos cossos clarament diferenciats. La part inferior pertany a l'etapa del convent dominicà. Esta part està composta per tres naus emmarcades al seu exterior per sis pilastres jòniques.  A la part central s'obri la porta principal amb llinda i frontó escarser. El cos superior és més modern. Al seu lateral dret s'alça l'única torre amb les campanes i el rellotge.

Una de les joies de la nostra església és, pel seu valor artístic i històric, la talla de Santa Maria de Carlet.Es tracta d’una escultura del segle XIV, que pertany al gòtic amb molts elements del romànic i s’enquadra dins de la tradició escultòrica catalana.

En els segles XVII i XVIII arribà al convent dominical de Carlet. En l’any 1961 la trobaren a un domicili carletí i l’advocaren com a Santa Maria de Carlet, ja que en aquest mateix domicili es va guardar i protegir el Sant Calze durant la guerra civil Espanyola. Ha sigut restaurada i actualment es troba a la capella baptismal de l’Església de l’Assumpció de Nostra Senyora.

L'església és de planta basilical de tres naus paral·leles, una central més ampla que aboca a una capçalera basilical i dos laterals més estretes on es troben diverses capelles.

El presbiteri, alçat sobre tres escalons, es distingix sobretot, a banda de ser de marbre negre, per tindre dos grans pintures originals d'Enrique Ginesta, fill predilecte de Carlet, i altres del pintor carletí Joan Barés.  A més, l'altar guarda amb molta estima un triple relicari amb les relíquies dels sants Bernat, Maria i Gràcia.

En l'any 2002 es va fer la restauració de la façana d'esta majestuosa església, que l'ha deixada completament nova perquè presidisca la plaça durant molts més segles.

 

 

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es