Formulari de cerca

L'ermita de Sant Bernat

L'ermita dedicada a sant Bernat, patró de Carlet junt amb les seues germanes, Maria i Gràcia, està ubicada a la partida de Pintarrafes, que significa "casa del fill del cap moro". El santuari va ser erigit cap a 1613 pel comte de Carlet, Jordi de Castellví, en gratitud al miracle que va realitzar sant Bernat en salvar el seu fill, Galcerà, d'una greu malaltia.

L'ermita va ser construïda on van nàixer sant Bernat, Maria i Gràcia, lloc on antigament estava el palau on vivien els pares musulmans dels màrtirs. Posteriorment va ser derrocada i es construí l'actual al segle XVIII.

Des de la seua construcció fins a l'any 1999, l'ermita era propietat hereditària dels comtes de Carlet. En 1999 la comtessa Paloma Barrís i Armet de Castellví va fer donació de l'ermita a la confraria que porta el nom dels patrons carletins.

Arquitectònicament, l'actual ermita del segle XVIII, és una capella de planta centralitzada, heptagonal al seu exterior i circular a l'interior. L'espai central està cobert per una cúpula de teulada blava que es troba dalt d'un tambor de set cares. La cúpula està rematada per una bella creu. El cos que rodeja l'espai central té un pis a la part superior en el qual s'obrin diversos balcons.

L'ermita de Sant Bernat està envoltada per un gran tapís verd format per tarongers i altres espècies arbòries que la rodegen.

 

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es