Formulari de cerca

Mercat Municipal

El mercat, situat en l'antic eix senyorial de Carlet, és una gran obra de l'arquitecte Mariano Peset Aleixandre finalitzada en 1930. Recaient a dos carrers, el de Sant Bernat i les Germanes i a la ronda del Malecó, es convertix en un espai comercial de connexió entre ambdós vials.

La façana, composta per dos cossos superposats, fa gala d'una perfecta mostra de l'art decó. Sobre la marquesina de la porta d'accés al recinte hi ha un fris amb motius naturalistes, estilitzat i flanquejat per dos sòlides pilastres acabades en una doble cornisa. 

A l'interior es pot trobar una excel·lent exhibició de la tecnologia de l'acer, innovadora a principis del segle XX. El mercat presenta una estructura metàl·lica projectada a manera de planta basilical modulada, és a dir, una nau central de majors dimensions i altura, i dos naus laterals més baixes. La il·luminació natural s'aconseguix gràcies a unes grans claraboies.

Amb el pas dels anys, el mercat anà deteriorant-se i va ser necessària una actuació de rehabilitació que finalitzà al setembre de 1997. La reforma va permetre realitzar millores a l'interior i l'eliminació de les barreres arquitectòniques gràcies a la construcció d'una rampa d'accés.

 

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es