Formulari de cerca

Paratge Natural dels Pinets

El paratge natural denominat Els Pinets està situat en el camí dels Depòsits. En l'actualitat, este emblemàtic paratge ha reconstruït la seua imatge gràcies a l'actuació realitzada per l'escola taller Els Pinets.

La importància d'este espai radica en la seua riquesa natural, rodejat d'arbres de diversos tipus. A més, ara compta amb una gran varietat d'elements de recreació.

 

Històricament, el paratge dels Pinets ha sigut un espai molt visitat pels veïns de Carlet, sobretot en Pasqua i durant els dies festius. Este era un lloc de trobada on els nostres avantpassats passaven agradables i llargues vetlades de diversió.

Este paratge és una porta oberta a la puresa de la natura, a l'essència de la nostra flora i, en definitiva, un símbol irrenunciable per als carletins.

En este recinte es troben els antics depòsits d'aigua potable. Esta construcció, que data de 1927, es va instal·lar a la part esquerra del riu Sec i ha estat en funcionament fins a l'any 1989. Es tracta de dos depòsits bessons semisoterrats, amb decoració àrab, entre els quals hi ha una cambra de claus. Este recinte central tenia l'objecte de guardar les claus de les comportes i els aparells necessaris per a la distribució de l'aigua.

Els depòsits són circulars i estan coberts per voltes tapiades de perfil ondulat que formen 18 gallons. En el tambor cada un dels gallons està format per dos arcs de ferradura.

El projecte d'esta construcció va ser redactat per l'enginyer militar Eugenio de Ondovilla.

Esta emblemàtica construcció ha sigut rehabilitada en la seua part exterior per l'escola taller Els Pinets i, a més, una nova escola taller convertirà els antics depòsits d'aigua potable en un museu que comptarà amb aules didàctiques.

 

Utilització Paratge dels Pinets

Aquelles associacions, entitats o persones que desitgen utilitzar este paratge podran sol·licitar-ho en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament.

Vetlades als Pinets

És un esdeveniment organitzat i patrocinat per la Fundació Caixa Carlet. Es tracta d'un cicle anual de concerts a la llum de la lluna, en un paratge amb encant i tan emblemàtic com els antics depòsits d’aigua potable. Aquest espectacle ha comptat amb l'actuació de grups com Los Fabulosos Blueshakers, En Clave de Clot, Berstein & Beatles i molts més. 

  • Organitza: Fundació Caixa Carlet.
  • Patrocina: Fundació Caixa Carlet.
  • Col·labora: Ajuntament de Carlet, Generalitat Valenciana i Caixa Popular.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es