Formulari de cerca

Educació Viària

Programa d'Educació Vial 2010

Els alumnes d'infantil, primària, secundària i batxillerat dels centres d'ensenyança de Carlet, han assistit a les classes d'educació viària dutes a terme en els seus respectius centres per membres de la Policia local. Els objectius, a més d'adquirir coneixements de les normes i senyals, eren:

  • Vetlar per la pròpia seguretat i comportament de manera responsable, tenint en consideració els altres usuaris.
  • Preparar-se com a vianants, viatgers i futurs conductors de bicicletes, ciclomotors i automòbils.
  • Informar-se i utilitzar els mitjans per a millorar la seguretat del sistema actual.
  • Respectar totes les normes de circulació, fins i tot les que no són regles de seguretat en sentit estricte.

 Es tracta de continguts educatius valuosos que corresponen a un projecte vàlid de societat i educació. Hi ha, per descomptat, coneixements conceptuals i procediments, però hi ha, sobretot, actituds i valors inequívocament lligats a una dimensió ètica que ha de propiciar l'autonomia moral dels alumnes.

Com a novetat, enguany, la Direcció Provincial de Trànsit de València, ha cedit durant el mes de gener als centres docents un parc infantil de trànsit proveït de karts elèctrics, així com de personal especialitzat, amb l'objectiu de formar els xiquets sobre els coneixement de les normes i senyals com a conductors.

Simultàniament, els agents de la Policia local realitzaven xarrades i classes pràctiques amb un altre parc infantil de bicicletes i karts de motor propietat d'este ajuntament.

 Cada any, més de 3.000 alumnes d'educació primària, secundària i batxillerat es beneficien d'este programa a través de classes teòriques i pràctiques impartides per agents del cos de seguretat local i psicòlegs dels distints centres docents. Els educadors es traslladen una setmana a cada centre de la localitat per a desenvolupar el programa d'Educació Viària.

 D'altra banda, el passat dia 2 de març del 2010, va tindre lloc a la Casa de la Cultura una conferència dirigida a l'Associació d'ames de casa Tyrius, impartida per la responsable del Departament d'Educació Viària de la Direcció Provincial de Trànsit de València, Inés Reig Sales, la coordinadora Amparo Doménech Pla i, en representació de la Policia local de Carlet, Fco. Vicente Ribera Sais.

Els continguts de l'exposició, entre altres, van ser:

  • L'avaluació del trànsit, les vies i el seu entorn.
  • Accidentabilitat.
  • La mobilitat dels majors, comportament i dificultats.
  • Mesures preventives davant el trànsit, vianant, conductor i viatger.
  • Presentació de la mesa d'Educació Viària i trajectòria
  • Comportament adequat en cas d'accident

 Per finalitzar, el regidor de Trànsit, Octavio J. Casp Espí, ha destacat el treball dut a terme entre el Consistori, la Policia local de Carlet i la Direcció Provincial de Trànsit per a la consecució de l'objectiu prioritari de l'educació viària des dels primers anys, així com el fet que el municipi se situe per davall de la mitjana de la província de València en accidents de trànsit.

 

 


semaforo

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es